1 Plet de kruidnagels met de steranijs en de peperkorrels in de vijzel. Breng de wijn, 5 dl water, de suiker en de kruiden aan de kook in een ruime pan.
2 Schil de perziken. Dompel ze in het warme wijnmengsel en laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen. Laat afkoelen in de siroop.
3 Verwarm de oven voor op 200°C.
4 Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een plastic zak. Laat even afkoelen.
5 Meng de lichtjes opgewarmde honing met de zonnebloemolie en de gedroogde tijm. Leg de kippenbouten in een grote ovenschaal en bestrijk ze in met het honingmengsel. Laat 45 minuten garen in de oven. Keer de kip af en toe om.
6 Pel de paprika’s verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in repen. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie.
7 Kook de basmatirijst. Verdeel de rijst met de perziken, de kip en de paprika over warme borden. Werk af met piment d’Espelette en een takje tijm.