Honingkip met perzik

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Plet de kruidnagels met de steranijs en de peperkorrels in de vijzel. Breng de wijn, 5 dl water, de suiker en de kruiden aan de kook in een ruime pan.
  • 2 Schil de perziken. Dompel ze in het warme wijnmengsel en laat 30 minuten op een zacht vuur sudderen. Laat afkoelen in de siroop.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een plastic zak. Laat even afkoelen.
  • 5 Meng de lichtjes opgewarmde honing met de zonnebloemolie en de gedroogde tijm. Leg de kippenbouten in een grote ovenschaal en bestrijk ze in met het honingmengsel. Laat 45 minuten garen in de oven. Keer de kip af en toe om.
  • 6 Pel de paprika’s verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in repen. Kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie.
  • 7 Kook de basmatirijst. Verdeel de rijst met de perziken, de kip en de paprika over warme borden. Werk af met piment d’Espelette en een takje tijm.

Honingkip met perzik is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Honingkip
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met koekkruiden, chocolade en gebraden honingkip
140 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade Met Honingkip
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade Met Mosterd-Honingkip
20-30 min -
Bekijk recept