Gevulde eendenfilet met vijgen

6
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het vet van de eendenborstfilets en halveer ze overlangs.
  • 2 Wrijf de vijgen schoon met keukenpapier. Snij ze in kleine dobbelsteentjes. Spoel en droog de sinaasappel. Rasp de schil fijn en meng ze door de vijgen. Kruid met peper en zout.
  • 3 Verdeel het vijgenmengsel over telkens een helft van de eendenfilets, dek af met de tweede halve filet. Bind vast met keukentouw.
  • 4 Pers de sinaasappel. Verhit de olie in een pan met antiaanbaklaag en braad de eendenfilets aan beide kanten aan. Kruid met peper en zout. Schenk het sinaasappelsap erbij in de pan en laat nog 10 minuten garen. Keer het vlees af en toe om.
  • 5 Snij de eendenfilets in dikke plakken. Verdeel ze over warme borden en lepel er wat braadvocht bij. Werk af met verse oregano.

Gevulde eendenfilet met vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept