Scampisalade met appel en venkel

6
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de scampi’s, maar laat het staartje zitten.
  • 2 Maak de venkels schoon. Halveer ze overlangs en snij ze in plakken. Maak de rucola schoon. Spoel de limoen en wrijf hem goed droog. Rasp de schil fijn, pers de limoen. Spoel de appels, snij ze in vier en verwijder het klokhuis, halveer de kwartjes. Verdeel de rucola, de venkel en de appeltjes over de borden.
  • 3 Bak de scampi’s op hoog vuur krokant in een likje olijfolie. Verdeel ze over de borden.
  • 4 Blus de pan met het limoensap, laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Sprenkel de jus over de salade en werk af met sesamzaadjes. Serveer meteen.

Scampisalade met appel en venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampisalade met granaatappel
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampisalade
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampisalade met waterkers en croutons
0 min
Bekijk recept
Scampisalade met noten
0 min
Bekijk recept