1 Schil en halveer de peren, verwijder het klokhuis. Boen de sinaasappel schoon. Snij de schil in sliertjes en pers de sinaasappel uit.
2 Breng de witte wijn met de poedersuiker en het sinaasappelsap in een grote pan aan de kook. Dompel de peertjes in de wijn en pocheer ze 30 minuten. Laat afkoelen in het kookvocht.
3 Snipper de sjalot. Fruit hem glazig in een steelpannetje met 1 el olie. Voeg de tomatenpuree, de cognac, de rode wijn en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus. Doe ze weer in de pan en draai het vuur laag. Klop de vlokjes koude boter erdoor en hou warm.
4 Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de steaks ongeveer 3 minuten aan elke kant.
5 Schep de peertjes met een schuimspaan uit het kookvocht. Verdeel ze over de borden en vul ze met kersenconfituur. Verdeel de biefstuk over de borden en lepel er wat saus bij. Werk af met sliertjes sinaasappelschil, rode bessen en een takje groen naar smaak.
Steak met gepocheerde peertjes is een recept van Libelle Lekker