Steak met gepocheerde peertjes

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en halveer de peren, verwijder het klokhuis. Boen de sinaasappel schoon. Snij de schil in sliertjes en pers de sinaasappel uit.
  • 2 Breng de witte wijn met de poedersuiker en het sinaasappelsap in een grote pan aan de kook. Dompel de peertjes in de wijn en pocheer ze 30 minuten. Laat afkoelen in het kookvocht.
  • 3 Snipper de sjalot. Fruit hem glazig in een steelpannetje met 1 el olie. Voeg de tomatenpuree, de cognac, de rode wijn en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus. Doe ze weer in de pan en draai het vuur laag. Klop de vlokjes koude boter erdoor en hou warm.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de steaks ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  • 5 Schep de peertjes met een schuimspaan uit het kookvocht. Verdeel ze over de borden en vul ze met kersenconfituur. Verdeel de biefstuk over de borden en lepel er wat saus bij. Werk af met sliertjes sinaasappelschil, rode bessen en een takje groen naar smaak.

Steak met gepocheerde peertjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofperen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjes met hangop
1uur- Nagerecht
Bekijk recept
Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept