1 Leg de konijnenbouten in een grote schaal met de witte wijn, de jeneverbessen, de peperkorrels, de laurier en de tijm. Laat afgedekt 2 uur marineren in de koelkast.
2 Pel en snipper de uien. Maak de wortelen schoon en snij ze in kleine dobbelsteentjes. Blancheer ze kort in kokend gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
3 Verhit 3 el olie in een pan. Voeg de wortel, de ui en de salie toe, laat op zacht vuur 10 minuten zweten. Schenk er 1 dl water bij, kruid met peper en zout. Laat de groenten 40 minuten sudderen tegen de kook aan. Roer af en toe even om.
4 Verwarm de oven voor op 180°C.
5 Dep de konijnenbouten droog. Kwast ze in met de rest van de olijfolie en wentel ze in paneermeel, zodat ze volledig bedekt zijn. Leg ze in een ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven. Verdeel de wortel-uiencompote en het konijn over warme borden. Werk af met een blaadje salie en serveer.
Konijn met wortelcompote is een recept van Libelle Lekker