Salade met appel en spekjes

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de appels, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in partjes. Smelt de boter in een pan en laat de appeltjes op matig vuur zachtjes kleuren. Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • 2 Blus de pan met de wijnazijn en laat inkoken tot de helft. Laat even afkoelen. Klop de ingekookte azijn tot een vinaigrette met de twee soorten olie. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Zet de pan weer op het vuur (schoonmaken hoeft niet) en bak de spekblokjes knapperig. Laat drogen op keukenpapier.
  • 4 Halveer de slaharten en verdeel ze over de borden. Snij de roquefort in stukjes. Voeg de lauwe appeltjes, de spekblokjes, de walnoten en de roquefort toe. Besprenkel met de vinaigrette en serveer meteen.

Salade met appel en spekjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept