1 Spoel de appels, snij ze in vier en verwijder het klokhuis. Snij het vruchtvlees in partjes. Smelt de boter in een pan en laat de appeltjes op matig vuur zachtjes kleuren. Neem ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
2 Blus de pan met de wijnazijn en laat inkoken tot de helft. Laat even afkoelen. Klop de ingekookte azijn tot een vinaigrette met de twee soorten olie. Breng op smaak met peper en zout.
3 Zet de pan weer op het vuur (schoonmaken hoeft niet) en bak de spekblokjes knapperig. Laat drogen op keukenpapier.
4 Halveer de slaharten en verdeel ze over de borden. Snij de roquefort in stukjes. Voeg de lauwe appeltjes, de spekblokjes, de walnoten en de roquefort toe. Besprenkel met de vinaigrette en serveer meteen.
Salade met appel en spekjes is een recept van Libelle Lekker