2 Kruid de fazantfilets met peper en zout. Schroei ze even dicht in boter en leg ze in een ovenschaal. Overgiet met de bouillon en de wijn, leg er de groene kruiden bij en zet 20 minuten in de oven (bedruip regelmatig met de jus).
3 Haal de fazant uit de oven en hou warm. Zeef de braadjus en laat inkoken, of bind met sausbinder. Breng op smaak met peper en zout.
4 Snipper de kool en blancheer ‘m in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken (bewaar het kookvocht).
5 Snipper de ui. Fruit ‘m in boter, samen met de kool. Roer er de room en de peterselie door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
6 Verwarm de veenbessen en bind ze met sausbinder. Bak het spek krokant. Serveer de fazant met het spek, de kool en de bessensaus.
Fazantfilet met spitskool en spek is een recept van Libelle Lekker