1 Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork en hou warm.
2 Meng in een kom de olijfolie, de tijm, de knoflook, peper en zout. Voeg er de courgettes, de aubergine, de wortels, de boontjes en de kerstomaatjes aan toe. Roer goed. Bak de groenten 3 minuten in een pan tot ze goudbruin zijn. Voeg er de bouillon aan toe. Zet een deksel op de pan. Laat 3 minuten verder garen.
3 Bak het gehakt 2 minuten in een bakpan in de resterende olijfolie. Voeg er de kikkererwten en de chilipeper aan toe. Laat nog 3 minuten verder garen. Verwarm de couscous. Roer de geroosterde groenten door de kikkererwten en het gehakt. Voeg er de koriander aan toe en roer goed.
4 Verdeel de couscous met de groenten, het gehakt en de kikkererwten over diepe borden.
Expres-couscous met geroosterde groenten is een recept van Libelle Lekker