1 Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en zet apart. Meng in een kom de ricotta met de ansjovis, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de geraspte citroenschil. Kruid met peper, zout en fijngehakt basilicum. Roer de pasta door het ricottamengsel. Zet apart.
2 Verwarm de ovengrill voor. Verwarm 1 el olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Fruit de ui 1 minuut. Bestrooi met oregano. Voeg er de kerstomaatjes aan toe en bak ze in 2 minuten aan elke kant goudbruin. Zet apart.
3 Vet een ovenschaal in met de resterende olijfolie. Bedek de bodem met pasta. Verdeel de uien, de tomaten en de basilicumblaadjes over de pasta. Zet 15 minuten in de oven.
4 Verdeel de pasta en de tomaten over de borden.
Pastaschotel met geroosterde tomaten is een recept van Libelle Lekker