Pastaschotel met geroosterde tomaten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken en zet apart. Meng in een kom de ricotta met de ansjovis, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de geraspte citroenschil. Kruid met peper, zout en fijngehakt basilicum. Roer de pasta door het ricottamengsel. Zet apart.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor. Verwarm 1 el olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Fruit de ui 1 minuut. Bestrooi met oregano. Voeg er de kerstomaatjes aan toe en bak ze in 2 minuten aan elke kant goudbruin. Zet apart.
  • 3 Vet een ovenschaal in met de resterende olijfolie. Bedek de bodem met pasta. Verdeel de uien, de tomaten en de basilicumblaadjes over de pasta. Zet 15 minuten in de oven.
  • 4 Verdeel de pasta en de tomaten over de borden.

Pastaschotel met geroosterde tomaten is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept