Varkenshaasje in bladerdeeg

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verkruimel het broodje in de keukenmachine tot fijn paneermeel. Doe er de gehakte kruiden en de mosterd bij en mix alles. Rol het kruidenmengsel uit tussen 2 vellen plasticfolie, zet koel weg.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Braad het vlees rondom aan in 2 el boter.
  • 3 Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd werkvlak. Snij er een grote rechthoek uit van 30 x 40 cm. Maak van de deegrestjes hartjes voor de versiering. Leg de uitgerolde kruidenpasta in het midden van het deeg, leg er het varkenshaasje bovenop. Vouw de deegranden naar binnen en rol stevig dicht.
  • 4 Roer de eidooier los met 2 el room. Bestrijk er het bladerdeeg mee. Versier met een deel van de hartjes. Bestrijk opnieuw, ook de losse hartjes. Zet 20 tot 30 minuten in de warme oven.
  • 5 Snij de lente-uitjes klein en stoof ze samen met de wortelen aan in boter. Giet er de bouillon, de wijn en de room bij. Laat 5 tot 8 minuten garen. Breng op smaak.
  • 6 Snij het vlees in dikke plakken. Serveer de worteltjes apart. Versier met plukjes dille en deeghartjes.

Varkenshaasje in bladerdeeg is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept