Varkenshaasje in een spekjasje

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de varkenshaasjes overlangs in, maar snij ze niet volledig door
  • 2 Ris de rozemarijn van de takjes. Vermeng de helft van de rozemarijn met de verse kaas. Kruid met peper en zout. Vul de varkenshaasjes met het kaasmengsel. Kruid de buitenkant met peper. Wikkel de plakjes spek rond het vlees.
  • 3 Verhit 2 el olie in een pan en braad het vlees rondom aan. Doe over in een ovenschaal. Laat 15 tot 20 minuten verder garen in de oven.
  • 4 Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Snij ze in vier.
  • 5 Spoel en halveer de paprika’s, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij de paprika’s in hapklare stukken. Snij de uien in partjes. Snipper de knoflook.
  • 6 Verhit de rest van de olie in een grote pan. Roerbak de groenten met de aardappelen en de knoflook ongeveer 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  • 7 Snij het vlees in mooie plakken. Verdeel ze met de groenten over warme borden. Werk af met rozemarijn.

Varkenshaasje in een spekjasje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis in een spekjasje
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse lamsfilet in een spekjasje
0 min
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept