Orecchiette met erwtjessaus en pancetta

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de tuinbonen. Kook ze in 10 tot 15 minuten gaar in lichtgezouten water en haal er de velletjes af. Kook de erwtjes in een paar minuten gaar. Meng 200 g erwtjes met 100 ml water en mix tot een smeuïge coulis.
  • 2 Pel en snipper de sjalot. Pel en rasp het teentje knoflook. Bak het spek knapperig en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • 3 Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Doe er de tuinbonen en het spek bij. Voeg er de erwtencoulis aan toe en schep goed om.
  • 4 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en meng met de saus. Breng op smaak met geraspte parmezaan, peper en zout. Voeg er de overige erwtjes aan toe, meng en serveer.

Orecchiette met erwtjessaus en pancetta is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Orecchiette alle cime di rapa (pasta met Italiaanse broccoli)
30 min-
Bekijk recept
Pastasalade met geroosterde paprika en tomaat
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Knapperige quinoa ontbijtsalade
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept