Zoek
Gratin met appel en knolselder
4
50 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 aardappelen (grote)
0.5 knolselder
2 appels (golden delicious)
100 g spekblokjes
200 g camembert
100 ml room
4 el panko (Japans paneermeel)
boter
olijfolie
peper
zout
Bereiding
1
Schil de aardappels en de knolselder. Snij ze in dunne plakjes. Blancheer ze 5 minuten in kokend gezouten water, laat uitlekken. Schil de appels.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een ovenschotel. Schik er de aardappels in, daarop de appels en dan de knolselder. Kruid met peper en zout.
3
Snij de korst van de camembert eraf. Verwarm de kaas samen met de room, tot hij gesmolten is. Giet over de groenten.
4
Meng de spekjes met de panko en 2 el olijfolie. Bestrooi er de gratin mee en zet 35 minuten in de oven.
Gratin met appel en knolselder is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Wintergroenten met tomme en ham
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Nems uit de tuin
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Groentechips
Snack
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept