1 Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Breng 250 ml wijn aan de kook met 200 ml water, de suiker, kruidnagels en jeneverbessen. Zet er de peertjes in en laat 40 minuten zachtjes garen.
2 Snipper de sjalot en de knoflook. Snij de oesterzwammen eventueel wat kleiner. Bak ze samen met de knoflook in boter.
3 Bak de steaks rondom in boter, kruid met peper en zout. Wikkel de steaks in aluminiumfolie en laat rusten.
4 Blus de aanbakresten met rode wijn. Voeg de sjalot toe en laat 5 minuten inkoken. Bind eventueel met maïszetmeel, breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus.
5 Snij de peren in plakjes, zonder ze los te snijden van het steeltje. Schik het vlees op de borden en zet er een peertje bovenop. Schep er de oesterzwammen bij en werk af met de saus.
Steak met peertjes in rode wijn is een recept van Libelle Lekker