Steak met peertjes in rode wijn

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de peren, maar laat het steeltje zitten. Breng 250 ml wijn aan de kook met 200 ml water, de suiker, kruidnagels en jeneverbessen. Zet er de peertjes in en laat 40 minuten zachtjes garen.
  • 2 Snipper de sjalot en de knoflook. Snij de oesterzwammen eventueel wat kleiner. Bak ze samen met de knoflook in boter.
  • 3 Bak de steaks rondom in boter, kruid met peper en zout. Wikkel de steaks in aluminiumfolie en laat rusten.
  • 4 Blus de aanbakresten met rode wijn. Voeg de sjalot toe en laat 5 minuten inkoken. Bind eventueel met maïszetmeel, breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus.
  • 5 Snij de peren in plakjes, zonder ze los te snijden van het steeltje. Schik het vlees op de borden en zet er een peertje bovenop. Schep er de oesterzwammen bij en werk af met de saus.

Steak met peertjes in rode wijn is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept