1 Snij de aubergine met een mandoline of scherp mes in dunne plakken. Kwast de plakken in met olijfolie en gril ze langs beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 3 el olijfolie in een pan. Fruit er de sjalot en knoflook in. Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes met de tijm en rozemarijn toe. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.
3 Snij het kruimeldeeg in 4 gelijke stukken, bekleed er 4 ingevette bakvormpjes mee. Beleg het deeg met bakpapier en vul de vormpjes met bakknikkers of -bonen. Zet de vormpjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder bakpapier en bakknikkers.
4 Lepel wat tomatensaus in de deegvormpjes, verdeel er de feta en rode uiringen over met als laatste de gegrilde aubergineplakjes. Leg op elk taartje een zeebarbeelfilet en een takje kerstomaatjes. Sprenkel er wat olijfolie over, kruid met peper en fleur de sel. Laat nog 15 minuten verder garen in de oven.
Groentetaartje met zeebarbeel is een recept van Libelle Lekker