1 Snij het Marokkaans brood in blokjes en bak ze goudbruin in een pan met flink wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
3 Snij grotere kerstomaten doormidden. Hak het basilicum fijn. Laat de mozzarella uitlekken en trek ’m in stukjes. Hak de olijven grof. Snij de paprika en de rode ui in flinterdunne ringen. Meng alles. Maak een dressing van de rodewijnazijn, 6 el olijfolie, peper en zout en maak er de salade mee aan. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
4 Bestrijk de entrecote met olijfolie en schroei ’m dicht op de hete barbecue, dicht bij de kolen. Zet het rooster vervolgens wat hoger en laat nog ongeveer 10 minuten verder garen, afhankelijk van de dikte van het vlees. Als je een kernthermometer gebruikt: bij 55°C is het vlees klaar. Haal het van de barbecue en laat 10 minuten rusten, ingepakt in aluminiumfolie.
5 Werk af met de jonge spinazie en de croutons. Snij de entrecote in plakjes. Druppel er olijfolie over en bestrooi met fleur de sel. Serveer met de pastasalade.
Entrecote met pastasalade is een recept van Libelle Lekker