1 Maak de zure uitjes een paar uur van tevoren. Pel de ui en snipper ’m heel fijn. Doe de uisnippers in een potje en giet er rijstazijn bij tot ze net onderstaan. (De uitjes zijn zo 1 week houdbaar in de koelkast.)
2 Spoel alle soorten sla en kruiden en zwier ze droog. Meng ze voorzichtig.
3 Snij de avocado’s door, verwijder de pit en schil ze. Prak het vruchtvlees met de zure room en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en zout.
4 Snij het pantser van de gamba’s met een scherp mes in op de rugzijde en verwijder het zwarte darmkanaal. Laat de gamba’s ongepeld. Bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze in 4 à 6 minuten (afhankelijk van de grootte) roze op de hete barbecue.
5 Serveer de gamba’s met de gemengde sla, besprenkeld met een beetje olijfolie, de avocadopuree en de zure uitjes. Lekker met knapperig, vers brood en knoflookmayonaise.
Gamba's met avocadopuree, gemengde sla en zure uitjes is een recept van Libelle Lekker