Gamba's met avocadopuree, gemengde sla en zure uitjes

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de zure uitjes een paar uur van tevoren. Pel de ui en snipper ’m heel fijn. Doe de uisnippers in een potje en giet er rijstazijn bij tot ze net onderstaan. (De uitjes zijn zo 1 week houdbaar in de koelkast.)
  • 2 Spoel alle soorten sla en kruiden en zwier ze droog. Meng ze voorzichtig.
  • 3 Snij de avocado’s door, verwijder de pit en schil ze. Prak het vruchtvlees met de zure room en enkele druppels citroensap. Kruid met peper en zout.
  • 4 Snij het pantser van de gamba’s met een scherp mes in op de rugzijde en verwijder het zwarte darmkanaal. Laat de gamba’s ongepeld. Bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze in 4 à 6 minuten (afhankelijk van de grootte) roze op de hete barbecue.
  • 5 Serveer de gamba’s met de gemengde sla, besprenkeld met een beetje olijfolie, de avocadopuree en de zure uitjes. Lekker met knapperig, vers brood en knoflookmayonaise.

Gamba's met avocadopuree, gemengde sla en zure uitjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm met paksoi
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballetjes met komkommersalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indonesische filet met rijst en satésaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept