Kipspiesjes met kikkererwtensalade

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij elke kipfilet in 4 stukken. Prik ze op satéstokjes die je even in water geweekt hebt. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Hak de rozemarijn en de oregano heel fijn.
  • 2 Hak de dille fijn. Pel de rode ui en snipper ’m fijn. Snij de tomaten in stukjes. Spoel de komkommer, halveer ’m in de lengte, schep er met een koffielepel de zaadjes uit en snij in plakjes.
  • 3 Doe de kikkererwten, dille, rode ui, tomaat en komkommer in een slakom en schep om. Zet koel weg tot gebruik.
  • 4 Meng de yoghurt met 4 el olijfolie, mierikswortel, gehakte takjes dille, peper en zout en breng op smaak met citroensap.
  • 5 Bestrijk de kipspiesjes met wat olie en bak ze goudbruin op de barbecue, bij matige hitte (aan de rand van het rooster). Bestrooi ze net voor het einde van de baktijd met de gehakte kruiden en serveer met de kikkererwtensalade en de yoghurtdressing.

Kipspiesjes met kikkererwtensalade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkool-kikkererwtensalade
20 min
Bekijk recept
Lamsburger met kikkererwten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse kiptajine met couscous en kikkererwtensalade
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesjes met speculaaskruidenmarinade
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipspiesen met zoete tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept