1 Snij elke kipfilet in 4 stukken. Prik ze op satéstokjes die je even in water geweekt hebt. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Hak de rozemarijn en de oregano heel fijn.
2 Hak de dille fijn. Pel de rode ui en snipper ’m fijn. Snij de tomaten in stukjes. Spoel de komkommer, halveer ’m in de lengte, schep er met een koffielepel de zaadjes uit en snij in plakjes.
3 Doe de kikkererwten, dille, rode ui, tomaat en komkommer in een slakom en schep om. Zet koel weg tot gebruik.
4 Meng de yoghurt met 4 el olijfolie, mierikswortel, gehakte takjes dille, peper en zout en breng op smaak met citroensap.
5 Bestrijk de kipspiesjes met wat olie en bak ze goudbruin op de barbecue, bij matige hitte (aan de rand van het rooster). Bestrooi ze net voor het einde van de baktijd met de gehakte kruiden en serveer met de kikkererwtensalade en de yoghurtdressing.
Kipspiesjes met kikkererwtensalade is een recept van Libelle Lekker