2 Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dik. Blancheer ze 5 minuten in water met wat zout, giet af en laat uitlekken. Snij de tomaten in plakken. Pel de uien en hak ze fijn. Rasp de kaas. Hak de peterselie fijn.
3 Beboter een quichevorm van 26 cm diameter en doe er de gehakte ui in. Schik de plakjes aardappel en tomaat dakpansgewijs in de vorm en druk ze lichtjes aan.
4 Kruid de bouillon met peper en zout en giet ‘m over de taart. Zet de quichevorm 20 à 25 minuten in de oven.
5 Haal de taart uit de oven, bestrooi met de geraspte kaas en beleg met plakjes ontbijtspek. Verhoog de oventemperatuur tot 225°C en bak er de taart nog 10 à 15 minuten in. Bestrooi met peterselie en serveer.
Aardappeltaart met tomaat en spek is een recept van Libelle Lekker