Aardappeltaart met tomaat en spek

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dik. Blancheer ze 5 minuten in water met wat zout, giet af en laat uitlekken. Snij de tomaten in plakken. Pel de uien en hak ze fijn. Rasp de kaas. Hak de peterselie fijn.
  • 3 Beboter een quichevorm van 26 cm diameter en doe er de gehakte ui in. Schik de plakjes aardappel en tomaat dakpansgewijs in de vorm en druk ze lichtjes aan.
  • 4 Kruid de bouillon met peper en zout en giet ‘m over de taart. Zet de quichevorm 20 à 25 minuten in de oven.
  • 5 Haal de taart uit de oven, bestrooi met de geraspte kaas en beleg met plakjes ontbijtspek. Verhoog de oventemperatuur tot 225°C en bak er de taart nog 10 à 15 minuten in. Bestrooi met peterselie en serveer.

Aardappeltaart met tomaat en spek is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlof-aardappeltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse zoete aardappeltaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart van Perupas
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappeltaart met ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept