1 Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en pureer ze met de melk en de room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
2 Pel en snipper de gele uien. Pel de rode uien, snij ze verticaal doormidden en fruit ze kort in de boter. Neem ze uit de pan en hou apart.
3 Fruit dan de uisnippers in de pan. Blus met de wijn. Doe er de suiker en balsamicoazijn bij. Laat inkoken. Kruid met peper en zout.
4 Leg er de rode uien weer bij en laat 10 minuten garen, tot ze zacht zijn. Schep er de halve uien uit en hou warm. Mix de saus en breng op smaak met peper en zout.
5 Bak de worstjes op een laag vuurtje, zo voorkom je dat ze openspatten. Zet ze daarna nog in een voorverwarmde oven op 150°C om verder te garen. Serveer ze met de aardappelpuree, de uien en de saus.
Worst met uiensaus en puree is een recept van Libelle Lekker