Spinazietaart met peer en gorgonzola

1
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit ter grootte van de bakvorm. Prik er enkele gaatjes in.
  • 2 Spoel en droog de spinazie. Laat hem slinken in wat olie. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schil de peren en snij ze in partjes. Besprenkel ze meteen met het citroensap. Snij de gorgonzola in stukjes.
  • 4 Besprenkel het deeg met olijfolie en beleg met de helft van de gorgonzola. Verdeel er dan de spinazie over en leg daarop de rest van de kaas. Schik er een laagje peertjes op en bestrooi met pijnboompitten. Zet 15 minuten in de oven. Bestrooi met paprikapoeder en serveer meteen.

Spinazietaart met peer en gorgonzola is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Spinazietaart met pijnboompitten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige ei-spinazietaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept