Tajine met lamsgehakt en eieren

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en hak de uien. Spoel en droog de koriander, pluk de blaadjes van de takjes en hak ze grof.
  • 2 Doe het gehakt, de helft van de uien, de helft van de koriander, 2 eieren, peper en zout in een kom en kneed goed door. Vorm er balletjes van.
  • 3 Verwarm een tajine (of hapjespan) voor op het vuur en bak de balletjes rondom bruin in een beetje olijfolie. Doe er de resterende ui bij en stoof die glazig.
  • 4 Schenk de bouillon bij de balletjes en doe er de rest van de koriander bij. Dek af, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
  • 5 Breek de eieren en laat ze voorzichtig in de hete tajine glijden. Laat 5 minuten garen, met het deksel erop. Kruid met peper en zout.

Tajine met lamsgehakt en eieren is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s
1 uur-
Bekijk recept
Vistajine met abrikozen en saffraan
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Groentetajine met couscous
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept