Briouat met lamsgehakt

20
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de amandelen en hak ze. Meng ze met de kaneel.
  • 2 Stoof de uisnippers glazig in wat olie. Voeg het lamsgehakt, peper, zout, saffraan en munt toe. Bak rul.
  • 3 Klop de eieren los, doe ze erbij en roer tot ze gestold zijn. Laat afkoelen.
  • 4 Snij het deeg in repen van 6 cm breed. Leg een reep recht voor je. Bestrijk met olie. Bedek met een tweede reep en bestrijk die met gesmolten boter. Bestrooi met amandelen.
  • 5 Schep bovenaan op het smalle eind van de reep een lepel gehaktvulling. Sla de hoek erover, zodat je een gevuld driehoekje krijgt. Vouw de hele reep driehoeksgewijs op. Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de vulling.
  • 6 Bak de briouats goudgeel in olie of in de oven, op 180°C.

Briouat met lamsgehakt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde courgettes met tomatensaus
30 min-
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Kleine gehaktballetjes met rijst
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta
15 min-
Bekijk recept

Briouat Maa Roz
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Briouat Gevuld Met Lamsgehakt
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Briouat Maa Roz
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Driehoekkoekjes (oftewel Lebriouat)
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept