Koude amandelsoep met knoflook en druiven

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel en halveer de druiven. Hou 3 tot 4 el apart voor de afwerking, pureer de rest van de druiven in de keukenmachine.
  • 2 Schil de komkommer, lepel er de pitten uit en snij hem grof. Pel de sjalot en de knoflook, hak ze grof. Voeg alles bij de druiven en mix tot een gladde puree. Druk het mengsel door een fijne zeef. Doe opnieuw in de keukenmachine, voeg de gepelde amandelen en de yoghurt toe en pureer weer glad.
  • 3 Breng de soep op smaak met peper en zout, zet afgedekt in de koelkast. Serveer de koude soep in mooie kommen, werk af met amandelschilfers en de rest van de druiven.

Koude amandelsoep met knoflook en druiven is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koude tomatensoufflé
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude komkommersoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude aardappel-preisoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koude bramensoep
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept