Garnalen in ananas-limoenmarinade

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de ananas-limoenmarinade: meng in een kom het ananassap met het limoensap, de sojasaus, de azijn, de knoflook, de gember, de chilipeper en de koriander. Kruid met peper en zout.
  • 2 Pel de garnalen maar laat de staartjes eraan. Snij de ruggengraat in en verwijder het zwarte darmkanaal met een scherp mesje.
  • 3 Giet de marinade in een afsluitbare diepvrieszak en voeg er de garnalen aan toe. Zet 1 uur koel weg.
  • 4 Zorg dat de grill of de barbecue goed warm is. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Bestrijk ze met olijfolie. Gril 2 minuten aan elke kant. Verdeel de garnalen over de borden. Serveer met een slaatje van granaatappelpitjes en met een salade van pasta, rijst of taboulé.

Garnalen in ananas-limoenmarinade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Noedels met gegrilde aubergine en limoenkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperig flensje met slagroomijs en gemarineerde aardbeien
27 min Nagerecht
Bekijk recept
In limoensap gegaarde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Poonfilets in limoenmarinade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananascurry met garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept