Kippenbout in knoflookmarinade

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de knoflookmarinade: stamp in een vijzel de knoflook fijn, samen met wat peper en zout. Giet er in een dun straaltje de olijfolie bij, zoals je doet bij het maken van mayonaise. Voeg er vervolgens het spuitwater aan toe en roer.
  • 2 Giet de marinade in een afsluitbare diepvrieszak. Vul de zak met de kippenbouten en sluit af. Leg minstens 1 uur koel weg.
  • 3 Verwarm een grill of barbecue voor. Dep de bouten droog met keukenpapier. Gril ze 35 minuten. Verpak ze in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Leg op elk bord een bout en serveer met een salade van witte- en rodekool.

Kippenbout in knoflookmarinade is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ aardappelspies
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken knoflookmarinade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Geitenkaas Met Dragon En Knoflookmarinade
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gamba's In Knoflookmarinade Met Tomaat En Lente-ui
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Potjesvlees
2u35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept
Joodse kippensoep stap-voor-stap
1u15 min Voorgerecht
Bekijk recept