1 Smelt de boter in een pan en fruit de courgette erin. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en laat op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
2 Verwarm de oven voor op 150 °C. Meng in een kom de eieren, de room, de parmezaan, de kruiden en 1 teentje knoflook. Voeg de courgette toe aan het mengsel. Kruid met peper en zout.
3 Bestrijk vier ramequins (150 ml) met boter. Giet het mengsel in de ovenschaaltjes. Zet ze in een grote ovenschaal die je voor 2/3 vult met water, en zet ±30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het eimengsel gestold is.
4 Maak intussen de paprikacoulis: mix de paprika's, 1 teentje knoflook, sherryazijn, mosterd, olijfolie en tabasco in een blender tot een gladde massa, voeg eventueel wat water toe. Serveer de courgettetaartjes met de paprikacoulis.
Groentetaartjes met courgette en paprikacoulis is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn