Zomerse aspergequiche

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestoven werkvlak. Leg het deeg in de bakvorm. Leg er een vel bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak het deeg 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
  • 2 Stoom intussen de groene asperges beetgaar. Laat uitlekken. Beleg het deeg met de asperges, de lente-uien, het basilicum (hou wat apart), en de helft van de pijnboompitten.
  • 3 Klop in een kom de eieren los, voeg 125 g mandjeskaas en de room toe, meng goed. Kruid met peper.
  • 4 Giet het mengsel over de asperges. Verkruimel de rest van de mandjeskaas en leg het erbij. Bestrooi met de parmezaan. Bak ±30 minuten in de oven tot de vulling gestold is en de quiche goudbruin. Garneer met wat basilicum en de resterende pijnboompitten.

Zomerse aspergequiche is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aspergequiche
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergequiche met zalm en waterkers
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergequiche
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergequiche
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse pastasalade met gerookte kipfilet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept