Quiche met ui en kaas

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter in een pan. Doe de uien erbij en laat ze 30 minuten zachtjes fruiten. Roer af en toe tot de uien beginnen te karamelliseren. Haal van het vuur en zet opzij.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg open. Prik het in met een vork. Leg het in een bakvorm (20 x 30 cm) met daarop een vel bakpapier. Vul met bakbonen en bak ±15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 3 Verwijder het bakpapier en de bakbonen. Zet het deeg nog 5 minuten in de oven tot het gaar is.
  • 4 Meng de room, de eieren, de nootmuskaat en 1 el bieslook in een kom. Kruid met peper. Voeg de gekaramelliseerde uien toe en de helft van de geraspte emmental.
  • 5 Giet het mengsel in de deegbodem. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 30 minuten in de oven tot de vulling stevig is en de quiche goudbruin. Garneer met bieslook.

Quiche met ui en kaas is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept