1 Smelt de boter in een pan. Doe de uien erbij en laat ze 30 minuten zachtjes fruiten. Roer af en toe tot de uien beginnen te karamelliseren. Haal van het vuur en zet opzij.
2 Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het deeg open. Prik het in met een vork. Leg het in een bakvorm (20 x 30 cm) met daarop een vel bakpapier. Vul met bakbonen en bak ±15 minuten in de voorverwarmde oven.
3 Verwijder het bakpapier en de bakbonen. Zet het deeg nog 5 minuten in de oven tot het gaar is.
4 Meng de room, de eieren, de nootmuskaat en 1 el bieslook in een kom. Kruid met peper. Voeg de gekaramelliseerde uien toe en de helft van de geraspte emmental.
5 Giet het mengsel in de deegbodem. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet 30 minuten in de oven tot de vulling stevig is en de quiche goudbruin. Garneer met bieslook.