1 Doe de couscous in een kom, giet er warm water over tot de couscous 1 cm onderstaat. Dek af en laat 5 minuten wellen. Maak de korrels los met een vork.
2 Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij hem verder in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snipper de ui.
3 Meng de couscous met de komkommer, tomaat, rode ui, rozijnen, 2 el gehakte peterselie, 2 el gehakte munt, 2 el gehakte koriander, 3 el olijfolie en de wijnazijn. Kruid met peper en zout.
4 Meng het gehakt met 1 geperst teentje knoflook, de chilipeper, 2 el peterselie en 2 el munt. Doe er 1/3 van de zure room bij. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel.
5 Snipper de bieslook en meng met de rest van de room. Pers er het tweede teentje knoflook bij en breng op smaak met peper en zout.
6 Bak de balletjes goudbruin in 2 el olijfolie. Serveer ze met de couscoussalade en de bieslookroom.
Couscoussalade met lamsballetjes en zure room is een recept van Libelle Lekker