Couscoussalade met lamsballetjes en zure room

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de couscous in een kom, giet er warm water over tot de couscous 1 cm onderstaat. Dek af en laat 5 minuten wellen. Maak de korrels los met een vork.
  • 2 Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij hem verder in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snipper de ui.
  • 3 Meng de couscous met de komkommer, tomaat, rode ui, rozijnen, 2 el gehakte peterselie, 2 el gehakte munt, 2 el gehakte koriander, 3 el olijfolie en de wijnazijn. Kruid met peper en zout.
  • 4 Meng het gehakt met 1 geperst teentje knoflook, de chilipeper, 2 el peterselie en 2 el munt. Doe er 1/3 van de zure room bij. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel.
  • 5 Snipper de bieslook en meng met de rest van de room. Pers er het tweede teentje knoflook bij en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Bak de balletjes goudbruin in 2 el olijfolie. Serveer ze met de couscoussalade en de bieslookroom.

Couscoussalade met lamsballetjes en zure room is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taboulé van de kapitein
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept