Romeinse salade met zalm en ansjovis

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteentjes. Pers de knoflook en meng met 4 el arachideolie. Verhit de olie in een pan en bak het brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Meng de mayonaise met de mosterd en de worcestershiresaus. Roer 4 ansjovisfilets (in stukjes) door de dressing.
  • 3 Spoel de sla en snij in repen. Meng met de dressing en het brood.
  • 4 Schil de komkommer en snij ‘m overlangs doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de komkommer in plakjes. Snipper de lente-ui.
  • 5 Bak de zalmrepen in olijfolie, maar zorg ervoor dat ze binnenin mooi rosé blijven.
  • 6 Verdeel de salade, komkommer en lente-ui over 4 borden. Leg er een stukje zalm bovenop. Werk af met de parmezaanschilfers en de resterende ansjovisfilets.

Romeinse salade met zalm en ansjovis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Plaatpizza met ansjovis
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Caesarsalade met scampi’s
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept