1 Snij de korsten van het brood af en snij het in dobbelsteentjes. Pers de knoflook en meng met 4 el arachideolie. Verhit de olie in een pan en bak het brood krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
2 Meng de mayonaise met de mosterd en de worcestershiresaus. Roer 4 ansjovisfilets (in stukjes) door de dressing.
3 Spoel de sla en snij in repen. Meng met de dressing en het brood.
4 Schil de komkommer en snij ‘m overlangs doormidden. Verwijder de zaadjes en snij de komkommer in plakjes. Snipper de lente-ui.
5 Bak de zalmrepen in olijfolie, maar zorg ervoor dat ze binnenin mooi rosé blijven.
6 Verdeel de salade, komkommer en lente-ui over 4 borden. Leg er een stukje zalm bovenop. Werk af met de parmezaanschilfers en de resterende ansjovisfilets.
Romeinse salade met zalm en ansjovis is een recept van Libelle Lekker