Regenboog-gelei

4
60 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Spoel de bosbessen en mix ze fijn met de staafmixer.
  • 2 Leg een vochtige kaasdoek of keukenhanddoek in een zeef. Giet er de bosbessenmoes in en pers er het sap door (wrijf eventueel met de rug van een lepel).
  • 3 Mix ook de aardbeien met de staafmixer en pers er op dezelfde manier het sap uit.
  • 4 Zet de bokaaltjes in wat ijswater.
  • 5 Breng het aardbeisap met 150 g geleisuiker in een pan aan de kook en laat 4 minuten borrelend doorkoken. Verdeel het over de bokaaltjes. Laat afkoelen en opstijven.
  • 6 Herhaal dit dan met het sinaasappelsap en het bosbessensap. Dek de bokaaltjes na het laatste laagje meteen af.

Regenboog-gelei is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Terrine van konijn met kruiden
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Grapefruitgelei met yoghurt
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelvijgentaart
1 uur-
Bekijk recept

Kleurrijke schildersoep
Bekijk recept
Pizza met regenboog van groenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboog ijsjes
Bekijk recept
Mosselen in sherry met geroosterde wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept