Kersenconfituur met limoen

4
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de limoenen grondig. Snij met een dunschiller fijne reepjes groen van de schil van 1 limoen. Snij een paar dunne plakjes van een volgende limoen. Pers de limoenen uit en zet even opzij.
  • 2 Spoel en ontpit de kersen. Pureer de helft ervan, samen met het limoensap en de geleisuiker. Doe er de overblijvende kersen in hun geheel bij. Dek af en laat 6 uur marineren in de koelkast.
  • 3 Doe de reepjes limoenschil bij het mengsel en breng al roerend aan de kook. Laat 4 minuten borrelend doorkoken.
  • 4 Neem de confituur van het vuur en schep het schuim af. Laat 10 minuten rusten. Schenk in bokaaltjes en dek meteen af. Bewaar op een koele, donkere plaats.

Kersenconfituur met limoen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Jonge patrijsfilets met kriek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskisch stokbrood
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Toastje met geitenkaas en kersenconfituur
15 min
Bekijk recept
Feestelijke chocolade-kruidentaart met
150 min Nagerecht
Bekijk recept