Confituur van aardbei en perzik

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe de helft ervan in een kom, besprenkel met citroensap en bestrooi met 5 el geleisuiker. Dek af en laat 6 uur rusten in de koelkast.
  • 2 Spoel de perziken. Snij ze doormidden en verwijder de pit. Snij ze in fijne partjes.
  • 3 Breng de perziken aan de kook samen met de verse aardbeien, de gemarineerde aardbeien en hun sap, het citroensap en de geleisuiker. Laat 3 minuten zachtjes borrelend doorkoken.
  • 4 Schenk de confituur in bokaaltjes en dek af. Laat afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces te stoppen.

Confituur van aardbei en perzik is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Amandelschuim, tutti frutti
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Confituur van ananas met limoen
35 min
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met veenbessen, puree en cognacsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept