Appelchutney met salie en sjalot

4
50 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de appelen en snij ze in fijne partjes. Pel en snipper de ui.
  • 2 Doe de appelen en uien in een pan, samen met de ciderazijn, de geleisuiker, de peperbessen en het water.
  • 3 Breng het mengsel al roerend aan de kook en roer tot de suiker oplost. Laat 10 minuten zachtjes sudderen, tot de appelen zacht zijn. Voeg dan de salie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Laat de chutney nog een minuutje flink doorkoken. Verdeel over de bokaaltjes en sluit goed af. Laat afkoelen. Deze chutney blijft ongeveer 3 maanden goed.

Appelchutney met salie en sjalot is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelchutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Ongekookte Appelchutney
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Appelchutney Met Courgettes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept