Zoek
Pasta met bloemkool en ansjovis
4
30 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g kleine pasta (type orecchiette)
1 bloemkool (kleine, in roosjes)
3 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
1 blikje ansjovis (uitgelekt)
1 kl chilivlokken
2 sneetjes brood (getoast en verkruimeld)
1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)
1 el tijm (blaadjes, grof gehakt)
3 el olijfolie
Bereiding
1
Kook de pasta beetgaar.
2
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af, en bewaar 100 ml van het kookvocht.
3
Fruit de knoflook, ansjovis en chilivlokken in olijfolie tot de ansjovis bijna gesmolten is.
4
Doe er de bloemkool en het kookvocht bij en laat nog even sudderen. Meng dan met de pasta.
5
Meng het broodkruim met de tijm en citroenrasp. Bestrooi de pasta royaal met het broodmengsel en serveer.
Pasta met bloemkool en ansjovis is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Plaatpizza met ansjovis
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamshaas met ansjovis-tijmboter
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige pasta met geitenkaas
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept