1 Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Kook ze beetgaar en laat afkoelen. Kook de boontjes beetgaar, spoel onder ijskoud water en laat afkoelen.
2 Spoel de sla en scheur in stukken. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze.
3 Meng de ingrediënten voor de gremolata: de dragon, peterselie, bieslook, citroenschil en broodkruim. Breng op smaak met peper en zout.
4 Schep de aardappelblokjes eerst door het eiwit en wentel ze daarna door de kruidengremolata.
5 Bak de spekblokjes knapperig en laat ze wat uitlekken op keukenpapier. Bak daarna in dezelfde pan de aardappelblokjes.
6 Meng de sla met de boontjes, de kerstomaten, de aardappelblokjes en de spekjes. Bestrooi de salade met blaadjes basilicum.
Aardappelsalade met spek en kruidengremolata is een recept van Libelle Lekker