Zoek
Erwtjesstamppot met cordon bleu
4
40 min
Libelle Lekker
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
700 g aardappelen
150 g diepvries erwt
1 potje zure room
25 g parmezaan (geraspt)
4 plakjes ham
4 kalfslappen (dunne)
4 plakjes cheddar (of andere smeltkaas)
3 blaadjes salie (gesnipperd)
4 blaadjes peterselie (gesnipperd)
1 takje rozemarijn (afgerist)
125 g paneermeel
2 eiwitten (losgeklopt)
boter
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding
1
Schil de aardappelen en kook of stoom ze gaar. Pureer ze met de zure room en de parmezaan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
2
Blancheer de erwtjes beetgaar en spoel ze meteen onder ijskoud water. Laat ze uitlekken en schep ze daarna voorzichtig door de puree.
3
Leg op elk kalfslapje een plakje ham en kaas, vouw dubbel en steek vast met een prikker.
4
Meng het paneermeel met de salie, de peterselie en de rozemarijn.
5
Wentel de kalfslapjes eerst door het eiwit en dan door het gekruide paneermeel. Bak ze goudbruin in boter. Serveer ze met de erwtjespuree.
Erwtjesstamppot met cordon bleu is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Cordon bleu met Marsala
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met bleu de Gex
20 min
Bekijk recept
Kip cordon bleu met komkommersalade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cordon bleu
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept