Bladerdeeggebakjes met frambozen

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rol het bladerdeeg een beetje uit op een met bloem bestrooid werkvlak en steek er vier cirkels uit van 14 à 15 cm. Verwarm de oven voor op 180° C.
  • 2 Vet de bakvormpjes met boter in en leg in elk vormpje een rondje bladerdeeg. Duw het deeg goed tegen de randen: laat het zo hoog mogelijk komen. Prik gaatjes in de bodem met een vork en bedek elke cirkel bladerdeeg met bakpapier. Beleg het bakpapier met een dikke laag peulvruchten.
  • 3 Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg gaar is. Haal de vormpjes uit de oven, verwijder het bakpapier met de peulvruchten en bak zet 5 minuten in de oven tot het deeg niet meer blinkt en gaar is. Laat het bladerdeeg in de vormpjes afkoelen en ontvorm.
  • 4 Spoel de frambozen en haal de slechte eruit. Vul het bladerdeegbakje met de frambozen. Bestuif met poedersuiker en serveer onmiddellijk.

Bladerdeeggebakjes met frambozen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koniginnenhapje met mosselen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe koninginnenhapje van minikapoen en boschampignons, truffelolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept