1 Spoel de rogvleugels en dep ze droog. Rasp de schil van 2 citroenen en pers ze. Sprenkel het citroensap over de rogvleugels en kruid ze met peper en zout. Laat 5 minuten intrekken. Snij de overige citroenen in dunne plakjes.
2 Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze met een scherp mesje in fijne reepjes. Roer er 2 eetlepels olijfolie door en doe er de tijmblaadjes en de geraspte citroenschil bij. Kruid de salsa met peper en zout.
3 Dep de rogvleugels droog, wentel ze in de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de rogvleugels op een klein vuurtje 1 à 2 minuten aan elke kant.
4 Haal de rogvleugels uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de schijfjes citroen in de resterende olie goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout en verdeel over vier borden. Leg de rogvleugels erop, lepel over elke vleugel wat tomatencitroensalsa en serveer.
Rogvleugel met gebakken citroen is een recept van Libelle Lekker