Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de tomatensaus aan de kook met de saffraan, de kurkuma en het paprikapoeder. Laat op een heel zacht vuurtje 20 minuten sudderen, zodat de smaken van de specerijen goed vrijkomen.
  • 2 Hak de koriander. Snij de korsten van het brood. Doe het broodkruim, de garnalen, de koriander, het ei en de harissa in de blender en mix. Kruid het mengsel met peper en zout. Zet 15 minuten in de koelkast.
  • 3 Rol balletjes van het garnalenmengsel en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom goudbruin in olijfolie.
  • 4 Doe de gebakken balletjes bij de saus en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen. Serveer met couscous of brood.

Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept