1 Snij 4 dikke sneden brood af. Verwijder de korsten en snij er zoveel af, dat je sneden van 5 x 8 cm overhoudt. Bak ze goudbruin in wat boter.
2 Verwijder de harde steeltjes van de zeekraal. Bak de groente kort in wat boter. Kruid met peper (geen zout, zeekraal is al zout).
3 Hak de eieren in stukjes. Laat 100 g boter smelten en roer ze erdoor, samen met de peterselie. Kruid met peper en zout.
4 Spoel de vis en dep ‘m droog. Kruid met peper en zout, en vouw dubbel (grijze kant naar binnen). Bak ze zo 3 minuten in boter, draai om en bak nog 2 minuten.
5 Verdeel de zeekraal over de borden. Schep eiertartaar op de toastjes en leg ze erop. Schik er de tongfilets op (prik eventueel vast) en garneer met een plukje peterselie.
Noordzeetong met briochetoast is een recept van Libelle Lekker