Soep met garnalen en appel

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen. Snij ze in blokjes. Verwijder het klokhuis van de appelen. Snij 1 appel in zeer dunne schijfjes. Schil de overige appelen. Snij ze in blokjes.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie. Bak de appelschijfjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een ruime pan. Roerbak de aardappelen, appelen en ui kort. Overgiet met de groentebouillon. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten sudderen. Pureer ze met de staafmixer. Voeg er de room aan toe. Laat nog wat inkoken.
  • 4 Doe er op het einde de garnalen en de gebakken appelschijfjes bij.
  • 5 Breng verder op smaak met mierikswortel, honing, citroensap, zout en peper. Garneer met dille.

Soep met garnalen en appel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Sunshine soep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept