Schuitjes van aardappel met gehakt

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Verwarm de oven voor op 180° C. Schil en spoel de aardappelen. Halveer ze in de lengte. Rist 1 eetlepel tijmblaadjes van de takjes.
  • 2 Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water. Laat uitlekken en wat afkoelen. Hol ze uit tot op een dun randje. Prak het uitgehaalde vruchtvlees fijn.
  • 3 Bak het gehakt rul, maar niet langer dan enkele minuten. Meng het gehakt en de tijm met het vruchtvlees van de aardappelen. Kruid met peper en zout.
  • 4 Beboter een ovenschotel. Schik er de aardappelschuitjes op. Vul ze met het gehaktmengsel.
  • 5 Klop de eieren op met de room en de helft van de kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Giet dit over de schuitjes. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • 6 Bak de schuitjes goudbruin in de oven.
  • 7 Strooi er wat tijm over en serveer.

Schuitjes van aardappel met gehakt is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schuitjes van witlof met mango
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde witlofschuitjes
10 min Snack
Bekijk recept
Henrike's Haring-Komkommerschuitjes
0-10 min -
Bekijk recept
Pistacheschuitjes
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept