1 Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Meng sap en schil met de walnotenolie. Kruid met peper, zout en 1 kl suiker.
2 Schil de witte asperges volledig en de groene voor 1/
3 Halveer ze in de lengte en blancheer ze 4 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
3 Maak de venkel schoon. Verwijder het harde binnenste en snij dan in reepjes. Meng ze met de asperges en de vinaigrette.
4 Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snij de steeltjes van de spinazie af. Meng de kervel, de peterselie en de spinazie met de aspergesalade. Verdeel over glaasjes.
5 Bak de scampi’s in de olie. Kruid ze met zout en cayennepeper. Leg in elk glas 2 scampi’s en serveer meteen.
Hapje van asperge en scampi's is een recept van Libelle Lekker