Hapje van asperge en scampi's

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Meng sap en schil met de walnotenolie. Kruid met peper, zout en 1 kl suiker.
  • 2 Schil de witte asperges volledig en de groene voor 1/
  • 3 Halveer ze in de lengte en blancheer ze 4 minuten in kokend gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  • 3 Maak de venkel schoon. Verwijder het harde binnenste en snij dan in reepjes. Meng ze met de asperges en de vinaigrette.
  • 4 Pluk de blaadjes van de kervel en de peterselie. Snij de steeltjes van de spinazie af. Meng de kervel, de peterselie en de spinazie met de aspergesalade. Verdeel over glaasjes.
  • 5 Bak de scampi’s in de olie. Kruid ze met zout en cayennepeper. Leg in elk glas 2 scampi’s en serveer meteen.

Hapje van asperge en scampi's is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker


Balansdag lunch Griekse boerensalade met feta
- 10 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Hapjes met brie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnjus
30 min Snack
Bekijk recept