1 Snipper de rode ui fijn. Pers de knoflook. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de gegrilde paprika's en limoen in blokjes. Schil de komkommer en snij ze in blokjes.
2 Hak de basilicum, koriander en peterselie fijn.
3 Doe de couscous in een kom en overgiet met het hete water. Laat 5 minuutjes wellen. Maak de korrels dan lichtjes los met een vork en laat afkoelen.
4 Roer een dressing van de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
5 Meng de tomaten, paprika, ui, komkommer en knoflook met de couscous. Schep er de dressing en de verse groene kruiden door. Zet de tabouleh koel weg.
6 Pel de scampi’s, maar laat het staartje eraan. Prik ze per 3 op spiesjes, met voor en achter een stukje limoen. Bestrijk ze met arachideolie en kruid met paprikapoeder, gemberpoeder, peper en zout. Gril ze goudbruin.
7 Serveer de scampispiesjes met de frisse tabouleh.
Scampispiesjes met tabouleh is een recept van Libelle Lekker