Zoek
Kersenclafoutis
6
40 min
Libelle Lekker
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 g kersen
60 g bloem
60 g amandelpoeder
250 ml melk
4 eieren
200 g fijne suiker
1 zakje vanillesuiker
boter
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kersen, verwijder steeltjes en pitten.
2
Zeef de bloem en het amandelpoeder in een kom. Doe er de melk, eieren en 180 g suiker bij. Klop stevig op tot een glad en dik vloeibaar beslag.
3
Vet een ovenschaal in met boter en doe er de kersen in. Schenk er het beslag over en zet de taart 20 minuten in de oven.
4
Meng de overgebleven 20 g fijne suiker met de vanillesuiker en strooi over de clafoutis. Zet nog 10 minuten in de oven.
Kersenclafoutis is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Kersenclafoutis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
30 min
Gebak
Bekijk recept
Kersenclafoutis (2)
55 min
Gebak
Bekijk recept
Kersenclafoutis
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kersenclafoutis
30 min
Gebak
Bekijk recept
Kersenclafoutis (2)
55 min
Gebak
Bekijk recept
Kersenclafoutis
30-60 min -
Nagerecht
Bekijk recept