Spaghetti alla bolognese

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    : Maak de wortel en de selder schoon en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij het spek in kleine stukjes.
  • 2 Bak het gehakt met het spek op hoog vuur rul in olijfolie. Voeg de wortel, de selder, de ui en de knoflook toe en bak nog even mee. Voeg de tomatenpuree toe en vermeng. Schenk er de wijn en de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer de tomaten door het gehaktmengsel. Laat op zacht vuur ongeveer 45 minuten sudderen. Roer geregeld even om. Voeg eventueel meer bouillon toe.
  • 3 Kook de pasta beetgaar in ruim voldoende gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Roer de spaghetti door de saus en laat nog even warm worden. Verdeel de pasta over warme borden en bestrooi met parmezaan.

Spaghetti alla bolognese is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pizza bolognese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijkgevulde spaghetti bolognese
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle bolognese
45 min-
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met walnotenpesto
30 min-
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept