1Voorbereiding : Maak de groenten schoon. Snij de asperges overlangs in tweeën. Verdeel de romanesco in roosjes. Laat diepvrieserwten ontdooien. Kook de groenten beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pers de citroen.
2 Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water. Schep 1 pollepel kookvocht in een kop of kommetje. Giet de pasta af en laat uitlekken.
3 Meng het citroensap met 2 el olijfolie, de Italiaanse kruiden, een snuifje zout en bonte peper van de molen. Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta toe. Hussel de pasta met de groenten door de saus. Verdeel over warme borden.
4 Bak de scampi’s in de rest van de olijfolie en verdeel ze over de pasta. Werk af met zalmkaviaar en een plakje citroen.
Tagliatelle met scampi’s en groenten is een recept van Libelle Lekker