1 Maak 1 wortel, selder en prei schoon en snij ze in plakjes. Rasp de gember. Pel en snipper de knoflook. Zet alle groenten met het karkas (of de soepkip) in een grote pan onder koud water. Voeg het kruidentuiltje toe en breng op smaak met zwarte peper, zout en kruidnagel. Breng aan de kook en schuim regelmatig af. Laat tot de helft inkoken.
2 Voeg sojasaus, steranijs, de kaneel en de sechuanpeper aan de bouillon toe. Laat nog even opkoken en zeef.
3 Schraap 1 wortel, snij in fijne plakjes en voeg toe aan de soep. Kook de mie volgens de instructies en giet af.
4 Kruid de kipfilet met peper en zout. Verhit olie in een pan en bak de filet goudbruin. Snij het vlees in reepjes.
5 Doe de kip en de mie in de soep, schep goed om. Breng op smaak met wat sesamolie en werk af met koriander.